onsdag den 20. november 2013

Dansk. 8/11-2013

Vi startede med at gennemgå skubbe-Johnny. Den store diskussion er om Skubbe-Johnny er en novelle eller en kortprosa. Det der kendertegner en kortprosa er, at der ikke rigtig når at blive dannet en historie. Ligheden er, at der i begge historier er autobiografi i. Novellen er den lidt længere udgave af kortprosaen. Vi skal lære at skelne.

Efter gennemgangen af skubbe-Johnny går i gang med lyrik, hvor vi bliver delt op i 3 og 3 sammen. Hvor vi skal finde eksempler på en tekst med lyrik og forklare hinanden, hvorfor teksten er god, og hvorfor det er en lyrik. 
Under opsamlingen gennemgik vi nogen af gruppernes arbejde, og snakkede om det var centrallyrik, traditionelle digte eller moderne digte.
Centrallyrik er hvor der er omkring det lyriske jegs følelser og oplevelser. De traditionelle digte er, hvor det er bygget op omkring faste rim og rytmer. Moderne digte er, hvor de har en mere fri versform, og der behøver hellere ikke at være rim i.

Vi skal samle op på genrelyrik ved at skrive kendetegnene for lyrik, inde på primary wall. Og læse afsnittet om lyrik på arket, som vi fik udleveret i starten af timen.
Efter det læste vi teksten ”jeg er så træt af min krop” og svare på spørgsmål dertil ude i de samme grupper. Under opsamlingen kom vi frem til, at jeget i historien er utilfreds med sig selv, men det kunne man ikke sige, så det skal skrives som, at jeg er utilfreds med den krop jeget er tilknyttet til. Splittet mellem krop og jeg/bevidsthed/fornuft. Vi kom frem til i fællesskab, at budskabet er, at der er lidt i dilemma imellem kroppen, og hvad man gerne selv vil. Man kan godt opleve splittelse, men den er der ikke naturvidenskabeligt.  


Til sidst i timen gik vi gang med at fordele grupper til den tv avis, vi skal lave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar